PlasmaMade KeukenKrant

Ilmankierrätystä plasmateknologiaan perustuen

PlasmaMade

PlasmaMade ilmansuodatin on itsestään puhdistuva ilmankierrätyssuodatin. Se sisältää neljän tyyppisiä suodattimia yhdessä pakkauksessa: plasmasuodatin, lasikuitusuodatin, elektrostaattinen suodatin ja lopulta hiilisuodatin. Se suunniteltiin erityisesti käytettäväksi liesituulettimissa poistaakseen ruoanlaitoista koituvia hajuja, sekä myös ilmansaasteita ja bakteereja.
Hollantilainen keksijä Martin van der Sluis on erittäin ylpeä keksimästään tuotteesta. Nykypäivänä PlasmaMade suodatinta myydään maailmanlaajuisesti ja se on nykyään myös TÜV sertifikoitu.

Van der Sluis on tunnettu tällä sektorilla, ei ainoastaan keittiöasiantuntijana, mutta myös PittCooking kehittäjänä (integroidut liedet tasolla). Eräänä hetkenä he saivat tietää, että hänen poikansa kärsii allergioista, joten hän ja hänen veljensä päättivät alkaa kehittämään ‘jotakin’ joka parantaisi huoneilmaa kotona. “Me työskentelimme 5 vuotta keksintömme parissa.” sanoo Van der Sluis. “Ja lopputulos oli PlasmaMade suodatin, suodatin joka on yhtä suuri kuin keksipaketti, ja se voidaan helposti asentaa suurimpaan osaan jo olemassa olevia liesituulettimia sekä uusiin liesituulettimiin. Laite nopeasti eliminoi kaikki epäpuhtaudet ilmasta: kokkauksesta aiheutuvat tuoksut, pölyn, saasteet, bakteerit, hajut, tupakansavun, virukset, sienet.. Kaiken!”

Toiminta
Kun liesituuletin jossa on PlasmaMade suodatin laitetaan päällä, rasvasuodatin liestituulettimessa suodattaa ensin rasvan ja muut karkeat epäpuhtaudet. Tämän jälkeen ilma siirtyy PlasmaMade ilmansuodattimeen. Tämä ilmavirta havaitaan sensorilla, joka kytkee PlasmaMade suodattimen päälle tai pois. Riippuen ilmavirrasta ja epäpuhtauksien määrästä ilmassa, tietty määrä ionisointi plasmaa (O3) vapautetaan. Tämä ionisoitu plasma (O3) poistaa O2 molekyylejä saastuneesta ilmasta, päästäen ulos ilmaa. Vain CO2 ja vesihöyry (H) jäävät jäljelle. Tämän prosessin aikana, lasikuitu aktivoidaan elektrostaattisella suodattimella. Tämän yhteistyöprosessin aikana, kaikki ilmassa olevat pölyt kiinnitettään ja eliminoidaan. Pieni määrä savuhiukkasia jotka tulevat prosessin aikana eliminoidaan ionisoidulla plasmalla. Lopuksi hiilisuodatin puhdistaa ilman vielä kertaalleen.

Flat model liesituulettimet
Alkuperäinen PlasmaMade suodatin on pyöreä, ja se on tarkoitettu integroiduille liesituulettimille. Mutta kattoon/seinään kiinnitettävät liesituulettimet ovat nouseva trendi, ja tämän on huomannut myös Van der Sluis. Muutama viikko sitten, uusi malli julkaistiin; flat-malli, joka on erityisesti suunniteltu näille alaspäin suunnatuille liestituulettimille, ja voidaan asentaa vaikka listan taakse. Van der Sluis: “Tämä litteä versio PlasmaMade ilmansuodattimesta naamio itsensä jo muodollaan. Se toimii silti samalla tavoin kuin alkuperäinen pyöreä malli, ja tarjoaa kaikki samat ominaisuudet. ”

Jakelu
Van der Sluis pitää yksinkertaisuudesta ja läpinäkyvyydestä, joka alkaa suodattimesta itsestään. “Kuka tahansa voi asentaa tämän laitteen.” hän korostaa. “Tämä on todellinen plug & play järjestelmä.”
Sama yksinkertaisuus ja läpinäkyvyys on myös jakelumalli mitä myyjät maahantuojat käyttävät: “Me työskentelemme yksinomaan maahantuojien kanssa, joten emme myy tuotteita suoraa myyjille tai kuluttajille. Me sovimme edellytyksistä suoraa maahantuojan kanssa. He kaikki ostavat suodattimemme samalla hinnalla, ja marginaali jälleenmyyjälle on kiinteä, joten asiakkaan hinta on lähes sama jokaisessa maassa.”

Tulevaisuus

Van der Sluis ei ole lopettanut keksimistänsä vielä. ”Me edelleen näämem monia mahdollisuuksia PlasmaMade suodattimelle. Mietipä esimerkiksi tämän laitteen käyttämistä toimistoilla, sairaaloissa, kouluissa, laboratorioissa… On monia paikkoja joissa puhdas ilma on tärkeä!”

He, jotka haluavat tutustua yritykseen ja PlasmaMade suodattimeen, tulisi osallistua johonkin monista messuista joissa PlasmaMade on paikanpäällä. Näitä ovat esimerkiksi Area30 Löhnessä (syyskuu) ja LivingKitchen Colognessa (tammikuu). Sillä välin sivujen tarkastelu voi olla viisasta. Täällä suodattimen toimintaperiaatteet on selitetty yksityiskohtaisesti, usealla eri kielellä.
www.plasmamade.com

PlasmaMade suoditan ei ainoastaan poista tyypillisiä kokkauksesta aiheutuneita hajuja, vaan se poistaa myös savua, siitepölyä, bakteereja, kaikentyyppisiä hajuja, viruksia, sieniä jne.

Martin van der Sluis: “Käyttäjä säästää rahaa kierrätysilmatuulettimella koska ilma ei kulkeudu suoraa ulos, ja PlasmaMade suodattimen avulla, he saavat raikkaan sisäilman kaiken kukkuraksi!”

PlasmaMade suodatin on erittäin kompakti. Se voidaan integroida suurimpaan osaan jo olemassa olevia ja uusiin liesituulettimiin. ”Se on lasten leikkiä”, vakuuttaa valmistaja ”todellinen plug & play järjestelmä.”

Alkuperäinen sylinteri PlasmaMade suodatin sai ‘pikkuveljen’ viime kuussa: litteä malli, joka voidaan asentaa myös listojen taakse ja tästä syystä toimii myös leijuvilla liesituulettimilla.